Fill 1
Naar overzicht
Alternatieven voor dé trouwring

Trouwen zonder ringen? Yes, trouwen zonder ringen. Niet iedereen heeft het budget om ook nog de ringen aan te schaffen. Soms moeten er keuzes gemaakt worden én ga je liever voor dé bruidsjurk en hét bruidspak van je dromen.

Het kan een financiële afweging zijn, maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat hij of jullie beiden niet houden van het dragen van een ring. Dan zijn dit de alternatieven voor dé trouwring, om jullie huwelijk te symboliseren:

Een tatoeage | Alternatieven voor dé trouwring

Handig: deze kan je niet verliezen! Maar nu de vraag ‘wat moet het voor een tatoeage worden?’ Willen jullie de datum van jullie trouwdag óf toch de datum waarop jullie elkaar voor het eerst hebben leren kennen? Willen jullie die datum dan in gewone getallen, uitgeschreven óf toch in een ander soort symboliek? Misschien wel helemaal geen datum op jullie lichamen en gaan jullie voor een teken wat staat voor jullie ‘eeuwige liefde’. Of iets dat bij elkaar hoort: hij heeft het ene deel op zijn lichaam en jij het ander op jouw lichaam. De keuze is oneindig. De keuze is aan jullie!

Een ander sieraad | Alternatieven voor dé trouwring

Oké, dé trouwring is niet zo jullie ding. Ook niet een trouwring aan een ketting? Ga voor trouwhorloges. Die symboliseren ‘tijd’. De ‘tijd’ dat jullie samen met elkaar door mogen brengen. De tijd waarin jullie met en van elkaar mogen genieten.

Plant symbolische een boompje | Alternatieven voor dé trouwring

Jullie liefde is. Jullie liefde groeit. Blijft groeien. Net als een boompje. Hoe mooi is het om jullie huwelijk te symboliseren door een boompje te planten in jullie achtertuin óf op een plek die voor jullie belangrijk is.

Tip: elke boom heeft zijn eigen betekenis. Kies een boompje met een betekenis die voor jullie liefde symbool staat!

Art | Alternatieven voor dé trouwring

Art. Kunst is er in alle vormen én maten. Je kan denken aan een prachtig schilderij dat je laat maken van jullie óf van datgeen wat jullie liefde symboliseert. Zo kun je jullie ‘piece of art’ ophangen in jullie huis.

Maar kunst is meer dan alleen een schilderij. Denk aan beeldhouwende kunst.

Matching kunst. Denk aan twee mokken die bij elkaar passen. Elke ochtend, samen een bakje koffie in jullie ‘matching moks’ om het leven samen te vieren.

Het symbool voor jullie huwelijk is iets heel persoonlijks. Zoek daarom samen uit wat het beste bij jullie past. Misschien is dé kus op de dag zelf al symbolisch genoeg!

Wij zorgen voor jouw droomjurk. Naar wens en op maat..

Een trouwjurk moet je met je eigen ogen zien. Die moet je voelen natuurlijk bij je zelf aan zien. Maak daarom een pasafspraak.

+ 31 (0)6 81 051 725