Wat serveer ik op mijn bruiloft?

Voor je gasten wil je natuurlijk het allerbeste, wanneer ze huiswaarts gaan wil je dat ze met een tevreden gevoel terug kijken op een fantastisch feest. Eten en drinken is een belangrijk onderdeel voor het succes van je bruiloft feest, naast het uitzoeken van de bruidskleding en het vinden van de perfecte locatie zal dit 1 van de highlights zijn waar veel aandacht aan besteed wordt.

De locatie en het eventuele thema welke jullie gekozen hebben voor het trouwfeest zijn natuurlijk ook bepalend voor de keuze van het te serveren eten en drinken. Op een klassieke locatie ga je natuurlijk niet direct voor foodtrucks en zal de keuze al snel een traditioneel diner zijn.

Traditioneel trouwdiner

Een traditioneel diner wordt meestal genuttigd met de dag gasten en wordt geserveerd tussen 17.30 en 19.30 zodat er ruim de tijd is om van het diner te genieten, voordat het avondfeest losbarst.

Een traditioneel diner is vaak wat stijfjes maar wel classic en stijlvol. Voor de bruid en bruidegom , de naaste familie , getuigen en bruidkinderen is er volgens de etiquette de volgende tafel indeling: de bruidegom zit links van zijn bruid, naast de bruid zit de vader van de bruidegom, en daarnaast de moeder van de bruidegom. Naast de bruidegom zit de moeder van de bruid, en naast haar de vader van de bruid.
Naast de ouders zitten de getuigen, gevolgd door de bruidskinderen. De rest mag naar eigen keuze plaatsnemen, of je kunt zelf met behulp van naambordjes de rangschikking bepalen.

De tafels zijn feestelijk gedekt met bloemen en menukaarten. Bij het bepalen van het menu staan jullie smaak en voorkeur voorop. Dat geldt ook voor het aantal gangen. Meestal zijn dat er drie: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, maar er zijn ook vier-, vijf- en meergangen diners. Bij een diner met meer gangen wordt er veel gewerkt met amuses, soep en andere kleine gerechtjes tussendoor.

High tea op je bruiloft


Houden jullie voor alle gasten een middag receptie dan zou een High tea, wijn en andere drankjes een mooie manier zijn om je gasten te verwennen. Bij een high tea horen hartige en zoete hapjes, Kleine sandwiches, muffins, vers fruit en bonbons. En bij een echte Engelse high tea horen natuurlijk ook scones; kleine zoete broodjes met room en jam. De high tea kun je natuurlijk prima opvrolijken met muziek en is het een mooi moment voor eventuele speeches en ongedwongen gezelligheid.

Foodtrucks


Foodtrucks zijn momenteel erg hot om je bruiloft feest een extra “touch” te geven. Natuurlijk moet je hier wel de passende locatie voor vinden en omdat het een buiten gebeuren is wel rekening houden met het weer. Een mooi ingerichte feest tent is wanneer het weer tegenzit wel een “must have” zodat bij regen er gewoon gezellig verder gefeest kan worden.

Onderstaande links geven een goed beeld van de mogelijkheden welke foodtrucks kunnen bieden:

Foodtrucks op je bruiloft ideeën…
… nog meer foodtruck ideeën

Buffet


Nog altijd erg populair is een buffet. De gasten lopen gezellig door elkaar en iedereen kan zijn of haar favoriete gerecht opscheppen. Tijdens een buffet is het niet verstandig om speeches te plannen mensen zitten niet op hun plek bij een buffet is het dan wat rommelig. Wel kan er muziek

aanwezig zijn en misschien is het ook leuk om gelegenheid te geven voor een dansje. De samenstelling van het buffet bepalen jullie natuurlijk zelf, je zet natuurlijk op tafel wat je zelf lekker vind.

Wat jullie keuze ook is en in welke vorm jullie het eten willen serveren is echt een persoonlijk besluit, belangrijk is om de tijd te nemen, zodat iedereen van al dat lekkers rustig kan genieten. Laat je ook eens inspireren op bijvoorbeeld Pinterest, waar talloze gave, leuke en lekkere ideeën staan voor je bruiloft. Of ga naar een bruidsbeurs. Wat je ook doet, make it special!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top