Trek je stoute schoenen aan: vraag hem ten huwelijk!

2018, traditioneel hoeft niet meer! Mag natuurlijk wel. Wat als jij graag wilt trouwen, jullie het er samen al meerdere malen over hebben gehad, maar ‘de vraag’ van zijn kant uitblijft? Dan trek je zelf de stoute schoenen aan!

Zo vraag je hem ten huwelijk:
1. Het aanzoek voorbereiden
2. De vraag opstellen
3. Een creatief aanzoek doen

Vraag hem ten huwelijk | Het aanzoek voorbereiden

Dus je weet het zeker: je wilt met hem trouwen. Neem eens de tijd om jezelf in alle eerlijkheid de volgende vraag te stellen: ‘wat maakt het dat ik met hem wil trouwen?’

Het komt namelijk geregeld voor dat stellen trouwen om ‘de relatie te redden’. Het kan dan een schreeuw om bevestiging zijn. Ik wil dat de hele wereld weet dat wij, jij & ik, man & vrouw zijn. Dan is er angst bij betrokken. Je wilt iets aan jezelf bewijzen. Of misschien is het dat kleine meisje in je, die al zolang de droom heeft om te trouwen in zo een prachtige jurk. Nu je deze man aan je zijde hebt is het tijd!

Te direct? Misschien. Maar het is belangrijk om te weten dat jij om de ‘goede reden’ vanuit liefde voor hem met hem wilt trouwen. En ook niet geheel onbelangrijk: dat jij weet, voelt, dat hij dat ook met jou wil. Niet hopen, maar weten! Als je weet wat jullie liefde betekent, dan is het huwelijk een prachtige bezegeling van jullie relatie.

Vraag hem ten huwelijk | De vraag opstellen


Het aanzoek, jullie moment, mooi om het intiem te houden. Als je namelijk je partner ten huwelijk vraagt waar er (veel) mensen bij betrokken zijn, kan er een gevoel van druk op liggen. Dat wil je niet! Je wilt dat je partner in alle eerlijkheid de vraag kan beantwoorden. Ook als zijn antwoord ‘nee’ is, is dat helemaal oké. Als hij met je trouwt dan wil je dat ook hij er 1000% achter staat! En niet met één been het huwelijk in gaat.

Hoe wil je hem ‘de vraag’ gaan stellen, is iets waar je over na moet denken. Wil je aan de vraag vooraf jullie verhaal vertellen of ben je meer van ‘straight on’? Ook hierin mag je zijn gevoel meenemen. Als het goed is weet jij als geen ander waar hij van houdt. Bijvoorbeeld: ben jij van de lange verhalen en is hij een man van weinig woorden? Zorg dan dat je de vraag stelt met jullie verhaal in een kort & krachtige variant, zodat hij zijn aandacht er volledig bij kan houden én jij jouzelf kunt uiten.

Tip: het antwoord op de vraag ‘wat maakt het dat ik met hem wil trouwen?’ dat je hebt gegeven kan je in je aanzoek verwerken.

Vraag hem ten huwelijk | Een creatief aanzoek doen

Set & setting zijn zó belangrijk! Is er op dit moment ruimte in jullie leven om het aanzoek héél bewust te mogen beleven? Zijn jullie beiden in jullie element op de plek waar jij hem ten huwelijk wilt gaan vragen?

Het aanzoek | Waar?
– De plek waar jullie elkaar hebben ontmoet
– Een plek waar jullie bijzondere herinneringen hebben
– Een plek waar jullie graag samen-zijn

Het aanzoek | Hoe?
– Waar is hij fan van? Neem hem mee naar zijn favoriete concert en onderweg naar huis…
– Waar wordt hij blij van? Nature. Neem hem mee de natuur in én op dat ene plekje…
– Waar geniet hij intens van? Sunday morning coffee! Op bed! In een heerlijke mok. Zodra hij zijn koffie op heeft, ziet hij onder in de mok de volgende tekst: ‘Good Morning Beautiful! Will you marry me?’

Tip: wil je het vastleggen op beeld? Gebruik de zelfontspanner van je camera!

En de ring? Mag. Hoeft niet! Be creative.
Gebruik hem als inspiratie & je eigen gevoel én creatieve brein als invulling.

Tijd om bruidskleding te passen!

JA, hij wil! Dat betekent: alle voorbereidingen kunnen in gang worden gezet. Hier vind je de Check- check- checklist voor jullie bruiloft! Een ding is zeker: op de dag zelf willen jullie stralen! Alberto Axu en zijn team staan dan ook met alle liefde voor jullie klaar om samen hét droompak voor hem en dé droomjurk voor jou te creëren. Samen gaan we passen, meten, passen, meten, passen meten… & genieten van alle voorpret!

Mogen we jullie binnenkort verwelkomen in onze bruidsmodezaak? Je mag ons bellen, mailen, Facebooken om een afspraak te maken, zodat we in alle rust hét droompak voor hem en dé droomjurk voor jou kunnen ontwerpen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top