Trouwen in een gekleurde bruidsjurk! Of toch niet?

Wist jij dat pas vanaf 1920 de witte trouwjurk he-le-maal hip is? Daarvoor trouwden vrouwen vaak in het zwart. Trouwen in een gekleurde bruidsjurk kwam ook voor, onder de rijken.

De kleur wit symboliseert in Europa zuiverheid, terwijl de witte kleur in China staat voor rouw. In China trouwen de vrouwen dan ook vaak in het rood het liefst mét gouden accenten.

Wit, zwart of toch trouwen in een gekleurde bruidsjurk?

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat bruidsmode collecties vaak voor een groot deel bestaan uit witte bruidsjurken. Hierdoor kan het zijn dat jij je meer aangetrokken voelt tot een witte bruidsjurk. ‘De buitenwereld’, zoals de diverse mediakanalen, kunnen hier van invloed op zijn.

Als ik je vraag: ‘wat is jouw lievelingskleur?’ Wat is daarop jouw antwoord?
Als ik je vraag: ‘zie jij jezelf trouwen in deze kleur?’ Wat is daarop jouw antwoord?

Waag je in een gekleurde bruidsjurk

Misschien is het antwoord op de laatste vraag die ik je stelde heel stellig ‘nee’ of ‘ik weet het niet’. Wij nodigen je graag uit bij Alberto Axu om te voelen hoe jij je voelt in een van onze gekleurde bruidsjurken. Durf jij het aan om te trouwen in een gekleurde bruidsjurk?

Is een gekleurde bruidsjurk toch nét niet he-le-maal jouw ding: no worries. In onze bruidsmodezaak in Zeist hebben wij 400 m2 aan bruidsmode met ook de uitgebreide nieuwe bruidsmode collectie van 2018 bestaande uit heel veel prachtige witte bruidsjurken!

De psychologie van kleuren

Het dragen van een bepaalde kleur geeft je een bepaald gevoel en een bepaalde uitstraling. Bewust én onbewust. Wat was jouw lievelingskleur? Hieronder kun jij lezen wat deze kleur voor een gevoel teweeg kan brengen, wat deze kleur volgens Europese begrippen kan uitstralen.

Is dat wie jij bent, waar jij voor staat en wat jij op jullie speciale dag wilt uitstralen? Het kan ook zijn dat je verliefd bent geworden op een andere bruidsjurk, die niet wit is én ook niet jouw lievelingskleur heeft! Wel leuk om te lezen welke psychologische effecten jouw gekleurde bruidsjurk kan hebben!

Tip: leuk om te weten wat een kleur kan vertellen, maar laat hier zéker niet je keuze van afhangen! Het allerbelangrijkste: dat jij én de jurk één zijn, dat jullie samen stralen. Dat is iets wat alleen jij kan voelen!

De kleur… staat voor…

● Blauw: kalmte, rust, acceptatie, tolerantie, tactisch, betrouwbaar en aandachtig.
● Groen: eerlijkheid, sympathie, geaard zijn, diplomatie en tact.
● Bruin: natuurlijk, effectief, stabiel, betrouwbaar, sociaal, neutraal en praktisch.

● Grijs: betrouwbaar, discipline, educatie, diplomatiek en georganiseerd.
● Zwart: discretie, voorzichtigheid, discipline, objectiviteit, zelfbeheersing, elegantie en mysterie.
● Wit: puurheid, onschuld, tact, sympathie, perfectionisme, nieuwsgierigheid, moraal en openheid.

● Zilver: koel, zakelijk, modern, zelfverzekerdheid, rust, onbewogenheid en intelligentie.
● Goud: rijkdom, chique, vrolijkheid, vertrouwen, inspiratie en bewustzijn.

Durf jij het aan om te trouwen in een gekleurde bruidsjurk óf ga jij toch voor dé witte?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top