TIPSY OP JE EIGEN BRUILOFT: OKAY OF AB-SO-LU-TE-LY NOT DONE?

Het moest de mooiste dag uit je leven zijn. De dag die jou en je ware liefde in het echt met elkaar zou verbinden. Het begin van je happily ever after… En jij… jij weet er helemaal niks meer van! Laveloos was je. TO-TAL-LY wasted!

’s Ochtens word je wakker met barstende koppijn en de wrange smaak van minstens 15 verschillende dranksoorten in je mond. Met ogen als spleetjes kijk je moeizaam naast je. Daar ligt hij, je man. Het is de eerste dag dat je hem jouw man kunt noemen en je voelt de liefde door je lichaam vloeien. Overduidelijk denkt hij daar anders over want chagrijnig kijkt hij terug.

Blijkbaar ben je tijdens de huwelijksnacht met de bruidsjurk op de enkels in slaap gevallen voordat er ook maar iets spannends was gebeurd. Voordat de discussie losbreek begint plotseling je telefoon onophoudelijk geluid te maken en de appjes met dronken-bruiloft-foto’s stromen binnen. De een nog gênanter dan de ander. ‘OH NO!’

Voor je het weet sta je bekend als de bruid die hagelsteen dronken aan haar gehuwde leven begon en struikelend over de sleep van de trouwjurk het trouwfeest verliet. Ik hoor je denken: ‘dat overkomt mij niet!’ Toch gebeurt het sneller dan je denkt en hier is waarom…

Eindeloos proosten

‘Op jullie (5x)’, ‘op jou’ (6x), ‘op het bruidspaar’ (8x), ‘op de bruid’ (3x), ‘op jullie huwelijk’ (3x), ‘op een lang leven samen’ (2x), ‘op een lang en gelukkig leven’ (4x), ‘op de liefde’ (15x). Nog iets vergeten? Ongetwijfeld! Maar zoals je ziet klingelen de glaasjes de hele dag door. Iedereen wil een momentje om een spectaculaire toost uit te brengen met de bruid en bruidegom. Tel maar uit je winst en voor je het weet heb je een paar flessen bubbels achter de kiezen!

Sublieme serveerders

De beste serveerders zijn degene waardoor het lijkt alsof je de hele avond maar 1 glas leegdrinkt. Dat je tijdens een gesprek een blik op je glas werpt en denk ‘eeeuh, was die net niet bijna leeg…?!’ en vervolgens schouderophalend en nippend aan je glas je gesprek vervolgd. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ’t is net de grote wisseltruc of de glazen hebben een of ander zelf vullend vermogen. Je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar op de een of andere manier heb je ALTIJD een vol glas in je hand!

Trouwstress

De grote dag ervaren zonder enige vorm van spanning, zenuwen of een pietsie stress? Is dat mogelijk? Dan ben je of een geboren ice queen of je bent zo layback dat je waarschijnlijk afstamt uit de jaren 60 hippiecultuur. Voor de rest geldt: je ontkomt er niet aan! We willen niet te wetenschappelijk klinken, maar het stresshormoon cortisol en alcohol, die gaan slecht samen. Feit is dat alcohol harder aankomt en je het sneller voelt. Hips!

Geen-hap-door-de-keel effect

We kennen ‘m allemaal, de term ‘een bodempje leggen’. Om de lallende lippen en de struikelende voetjes zo lang mogelijk uit te stellen is het belangrijk om een goed gevulde maag te hebben. Je bent dan beter bestand tegen de effecten van alcohol. Dat klinkt zo moeilijk nog niet, toch?

Geloof me, hoe smaakvol de voorbereidingen van je bruiloft ook waren. Het kiezen van de perfecte taart en de samenstelling van het diner. Er is niks meer van over op de dag zelf. Je had net zo goed op een schoenzool kunnen kauwen, het verschil had je toch niet gemerkt. Door de gezonde spanning blijft de honger uit en als je dan eindelijk de moed hebt verzameld een hap te nemen, dient er zich wel weer een of andere speech aan. Of is de camera vol op je bakkes gericht.

Je wilt natuurlijk niet met volle hamsterwangen op de foto vastgelegd worden en spuugt de inhoud snel in een servetje uit. Het moment is voorbij en als je dan weer wilt aanvallen wordt het bord onder je neus weggehaald en de volgende gang alweer opgediend. Dit riedeltje herhaalt zich zo ongeveer elk eetmoment en voorkomt dat jij jouw alcoholbestendige bodem kunt leggen.

Tips&Tricks

Misschien achterhaald en al veelgenoemd. Maar deze is goud waard! brides to be: drink voldoende water! Drink tussen je alcoholische versnaperingen af en toe eens een glaasje water. Desnoods in je champagneglas voor al je proostmomentjes. Alcohol onttrekt snel vocht uit het lichaam en door dit te blijven aanvullen zal je minder last hebben van een kater en word je minder snel tipsy.

Probeer toch gedurende de dag continue wat in je maag te hebben. Het is een lange dag en probeer gebruik te maken van de schaarse momenten om even iets naar binnen te proppen. Ondanks je gebrek aan honger, weet dat het voor een goed doel is.

Dus ladies, pas een beetje op met al dat lekkere spraakwater en voorkom dat je voor eeuwig de boeken in gaat als de bruid die zo beschonken was dat ze de opa van de bruidegom een lapdance gaf terwijl ze zo vals als een kraai Hazes ten gehore bracht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top