Tips voor goede bruidsfotografie

Goede bruidsfotografie - Trouwreportage

Een kiekje hier, een selfie daar. We kunnen er wat van tegenwoordig. Zelfs de manier waarop we onze tanden poetsen, drankjes proosten of spieren flexen leggen we maar al te graag vast. Een goede trouwfoto is toch echt wel andere koek. Want daar sta je dan…in je perfect gekapte coupe, stralende gemakeupte gezicht, glamorous bruidsjurk en die veelvuldig geoefende grootse lach. Klaar voor de shoot. Toch?! Voor veel stellen is dit nog wel een dingetje. Het kan onnatuurlijk aanvoelen, statisch of te geposeerd. Een goede trouwfotograaf weet je op je gemakt te stellen, zorgt ervoor dat jullie stralen en weet exact wat de belangrijkste momenten zijn om te fotograferen. Die perfecte fotograaf, vind die maar eens…

Waarom goede bruidsfotografie een must is

Je trouwt, als het goed is, maar één keer. De foto’s zijn het enige tastbare wat jullie overhouden aan deze bijzondere dag. Ze gaan een blijvende herinnering aan jullie bruiloft worden en die herinneringen zijn onbetaalbaar. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze herinneringen perfect zijn.
Bruidsfotografie - foto van een blij pasgetrouwd koppel

Bespaar niet op een goede trouwfotograaf

Vaak wordt tijdens het bepalen van het trouwbudget te weinig geld vrij gemaakt voor een goede fotograaf. Terwijl een goede fotograaf ervoor kan zorgen dat jullie stralen en dit precies weet vast te leggen. Ze weten exact wat de belangrijkste momenten zijn om te fotograferen en houden rekening met jullie wensen. Dat is wat je terug wilt zien als je de foto’s van jullie dag ziet, maar ook wilt je met trots wilt laten aan je vrienden, je familie en je nageslacht. Voor kwaliteit, professionaliteit en ervaring betaal je nu eenmaal. Maar maakt het dubbel en dwars waard. Reken op gemiddeld €1000,- a 1500,- voor een hele dag.
Bruidsfotografie - foto van een prachtige bruid

De zoektocht naar een goede trouwfotograaf

Een fotograaf vinden die goed is, jouw stijl kan fotograferen en waar je ook nog eens een klik mee hebt is een behoorlijke zoektocht. We geven je een aantal tips hoe je dit kunt aanpakken:

? Tip 1 | Zoek lokaal

Je kunt een lokale zoekopdracht googlen en de online portfolio van fotografen bij jou uit de buurt bekijken. De fotografen waarvan de stijl jou bevalt kun je opslaan in je digitale prikbord zodat je ze later gemakkelijk kunt terugvinden en kunt showen aan vrienden en familie.

? Tip 2 | Bezoek inspiratie websites

Er zijn websites te vinden die gespecialiseerd zijn in alles wat met trouwen te maken heeft en waar je veel inspirerende topics en prachtige afbeeldingen vindt. Ook geven ze veel informatie prijs op het gebied van goede bruidsfotografie. Een van de bekendste inspiratiesites is ThePerfectWedding.

? Tip 3 | Struin bruidsbeurzen af

Bruidsbeurzen bezoeken is altijd een goed idee. Niet alleen krijg je een idee van het aanbod. je kunt ook meteen afstrepen wat je niet mooi vind.

? Tip 4 | Wat moet de fotograaf allemaal kunnen?

Heb jij al helemaal in je hoofd hoe en waar je de fotoreportage wilt laten plaatsvinden? Weet je ook al precies hoe je de foto bewerkt wilt hebben en in welke stijl? Ga dan wel op zoek naar een fotograaf die dit allemaal kan.

? Tip 5 | Maak een top 5

Na al die research wordt het top om een top 5, maar het liefst een top 3 te maken. Op basis van het portfolio, de reviews, het gevoel dat je erbij hebt en de kosten.
Bruidsfotografie - foto van een bruidspaar bij de ceremonie
Bruidsfotografie - foto van een pasgetrouwd koppel

De klik met de trouwfotograaf, love at first site

Onderschat dit topic niet. De klik die jullie gaan hebben met je trouwfotograaf is van groot belang voor een goede fotoreportage. Als de klik er is voelen jullie je direct veel ontspannender en worden de foto’s echter en spontaner.
De bruidsfotograaf zal de hele dag aanwezig zijn. Hij of zij zal deel uitmaken van een dag die voor jullie heel spontaan is en is bij de meest intieme momenten. Vanaf het moment het moment dat jij ‘s ochtends wordt gekapt en geplamuurd, tot aan het moment dat je de drempel van je bruidssuite wordt overgedragen. En alles daartussen in. De trouwfotograaf is erbij. Zorg ervoor dat het iemand is waarmee het klikt.
Bruidsfotografie - foto van een bruid met de trouwringen in haar hand

Wees er snel bij, goede fotografen zijn gewild

Heb je de trouwdatum en locatie al vastgelegd? Ga dan als de wiedeweerga op zoek naar jouw perfecte trouwfotograaf. De echte toppers hebben namelijk een overvolle agenda en moeten wel ongeveer 3 kwart jaar van te voren worden geboekt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top