THE CHRISTMAS WEDDING. De 13 beste ideeën voor een magische kerstbruiloft

‘It’s the most wonderful time of the year!’ Ben je ook zo’n enorme kerstfanaat? Schiet je al vol wanneer er getrouwd wordt in een romantische kerstfilm? Haal jij in september al de kerstversiering van zolder? Misschien ben jij dan wel voorbestemd om met kerst te trouwen! En waarom niet. We hebben al gezien hoe sprookjesachtig kerstaanzoeken kunnen zijn. Laat staan trouwen met kerst.

1. Kerstkaart-achtige uitnodigingen

We leven misschien in het digitale tijdperk. Toch vinden we het stiekem geweldig om een ouderwetse papieren kerstgroet door de brievenbus te krijgen. Er zijn eindeloze manieren om het kerstgevoel in je uitnodigingen te verwerken. Kleine details van met waterverf geschilderde wintergroene hulst en dieprode bessen. Of wat dacht je van traditionele en klassieke ruitpatronen. Allemaal geweldige manieren om je huwelijk aan te kondigen.

2. Een gastenboek met ballen

Zet bij de entree een mooie grote kerstboom neer. Een mand met kerstballen en een watervaste stift. Laat de gasten bij binnenkomst of aan het einde van de dag hun gelukwens aan het bruidspaar op een kerstbal schrijven en in de boom hangen. Deze kerstballen kun je ieder jaar weer voor de dag halen om je eigen boom mee te decoreren. Waarbij je meteen terug denkt aan jullie grote dag.

3. Een kerstig bruidsboeket

Een boeket laten ontwerpen voor je kerstbruiloft kan net iets extravaganter dan normaal. Een vleugje dennentak hier en daar. Een sprankje rode bes. De combinatie van ijzig wit, warmrood en diepgroen. Hier en daar een subtiel kerstballetje. Verfraaid met een sierlijke dennenappel? Het kan allemaal.

4. Omarm de kou

Oké, het is qua temperatuur misschien niet de meest aangename tijd van het jaar. Vaak houden we wel van de sfeer van koud winterweer. Haal het idyllische winterwonderland decor van buiten naar binnen.

5. De misletoe Photo Booth

De kus onder de maretak. Een eeuwenoude kersttraditie die geluk en liefde brengt. Zeggen ze. Hoe dan ook, het is een sprookjesachtige manier om perfecte plaatjes te schieten.

6. Oh dennenboom, oh dennenboom

Mooi versierde kerstbomen kunnen natuurlijk niet ontbreken op een kerstbruiloft. Kerstbomen bij de entree bij de feestlocatie. Of aan weerskanten van pad naar het altaar. Dennentakken als decoratie op de tafel of aan de muren. Wat zijn je takken wonderschoon…

7. Haar jurk met een furry touch

Sneeuw, rijp en ijs kan de wereld buiten nog mooier maken dan normaal. Te mooi om een geweldige fotoshoot buiten te skippen. Je kunt kiezen voor een bruidsjurk met lange mouwen om bestand te zijn tegen de koude temperaturen. Maar je kunt ook je droomjurk hullen in een prachtige cape of mantel. Het zal je shoot net die extra winterse dimensie geven.

8. Zijn magische pak

Naast een prachtige jurk hoort een magisch pak. Qua kleur mag het lekker mee in de kerstsfeer. Als klein detail in de strop- of vlinderdas, corsage of sokken. Laat je de warme kleuren van kerst terugkomen in de kleur van je pak, dan is dat niet alleen een blijk van lef, maar ook van stijl. Diepgroen of warmrood…velours…we love it!

9. De rijkelijke tafelsetting

Breng de kerstmagie terug op tafel door de styling te laten inspireren op een feestelijk familie kerstdiner. Een speciaal kerstservies. Prachtige kaarsen in weelderige kandelaars. Dennenappels die de tafelschikking aangeven. Veel rood en groen. Je kunt eindeloos variëren.

10. Hartverwarmende drankjes en snaaierijen

Creëer een extra plekje. Denk aan een kerstmarktachtigkraampje. Waar je op kerst geïnspireerde lekkernijen en drankjes uitdeelt. Appelcider, eierpunch, glühwein, chocolademelk. De geur van gebrande noten die iedereen doet laten watertanden. Kerstkoekjes, vruchten omhuld met heerlijke chocolade. Hmmmm…

11. Kersthitjes op de dansvloer

‘All I want for christmas…’ Je band of dj draait naast de zorgvuldig uitgezochte dansplaatjes zo nu en dan ook een vette kersthit om de ultieme kerstsfeer op jullie kerstbruiloft te creëren. Een beetje Mariah of een tikkeltje Wham maakt het helemaal af.

12. Ontelbare lichtjes

Ga lekker los met kerstverlichting. Met kerst kunnen het er nooit genoeg zijn. In de kerstbomen, op de tafels. Lichtslingers in grote vazen of hippe stolpen. Do we need to say more?

13. Als newlyweds op de slee

Jullie eerste rit als man en vrouw niet in een luxe sportwagen. Of in een stoere oldtimer. Maar wat dacht je van romantische tocht in een slee. Een slee die je door je meest betoverende plekjes in de omgeving voert.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top