Oh no, regen! Wat doe je als het regent op je bruiloft?

In Nederland is er niks zo onvoorspelbaar en veranderlijk als het weer. Als er vandaag een heerlijk stralend zonnetje is voorspeld, dan kan het morgen pijpenstelen regenen. In Nederland kan het allemaal. Prachtig weer op je bruiloft, wie wil dat nou niet?! Maar het is wel een kwestie van geluk. Ook al trouw je in het zomerseizoen, er is altijd een kans op slecht weer. En als het met bakken uit de lucht komt, dan zorgen wij ervoor dat je niet met uitgelopen make up tot de knieën, een ontploft, pluizig kapseltje en een bemodderde bruidsjurk rond paradeert.

Wat doe je als het regent op je bruiloft?

Natuurlijk is balen het eerste wat je doet. Hier had je natuurlijk niet op gehoopt en als je de bruiloft van tevoren visualiseerde, dan was dat altijd met een heerlijk zonnetje aan de horizon. Maar ja, het regent nu eenmaal wel. En daar gaat de mooiste dag van je leven niet door verpest worden. De meest cliché romcoms eindigen ook altijd met een kusscène in de stromende regen of vallende sneeuwvlokken. Dus we gaan je laten zien hoe je de regen op je bruiloft kunt omarmen in plaats van vervloeken.

Indoor vs. Outdoor bruiloft

Het is natuurlijk logisch dat als je een buiten bruiloft geeft, je meer rekening moet houden met de kans op regen of ander slecht weer. Denk hier tijdens de planning al over na. Zo kun je ervoor zorgen dat je een mooie tent neer zet. Warme dekentjes uitdeelt. Gezellige heaters neerzet. Wordt het op een gegeven moment warm en aangenaam buiten, dan is het gemakkelijk om het feest te verplaatsten.

Een bruiloft op Laarzen

Een dresscode-change is zo gedaan. Houd je gasten op de hoogte van dit soort veranderingen en laat ze bij de komst van slecht weer rekening houden met hun schoenkeuze. De stiletto’s en de dure leren Italiaanse veterschoenen mogen thuisblijven en maken plaats voor regenlaarzen. Wie ze heeft trekt ze aan. Voor de overige gasten zet je ze klaar bij de entree. Hoe hilarisch is het om je gasten strak in pak of gehuld in jurk met daaronder een paar bemodderde regenlaarzen te zien paraderen. YES YES YES????!

Deel handdoeken uit

Hoe je het ook wendt of keert. Jij, je lief en je gasten zullen altijd een stukje door de regen moeten. Of het nu bij de aankomst is en je vanaf je vervoer naar de entree loopt. De fotoshoot buiten plaats vindt of de receptie. Er is dus altijd een moment dat de regen getrotseerd moet worden. Zorg er dus voor dat, als je bruiloftsgasten eenmaal binnen zijn, er heerlijk zachte handdoeken klaarliggen.

De paraplu of poncho parade

Wil je hoe dan ook dat er bepaalde delen van de dag buiten plaatsvinden? Dat kan prima! Regen kan juist voor een romantische en knusse sfeer zorgen. Vooral als je iedereen voorziet van een kleurrijke paraplu of poncho. Dit zorgt er niet alleen voor een verbindend gevoel tussen iedereen, maar ook nog eens voor te gekke foto’s.

Een special plekje om op te warmen

Zorg ervoor dat je bruiloftsgasten zich lekker kunnen opwarmen in de overdekte gedeeltes. Creëer een apart plekje waar heaters staan en een tafel met heerlijke warme drankjes. Denk aan warme chocomelk, koffie of thee, een overheerlijk soepje, misschien zelf glühwein of warme cider.

Make up & hair check

Vaak gaat niet alleen de bruid en bruidegom een paar uur in de grime om er op en top uit te zien tijdens de trouwdag, de bruiloftsgasten kunnen er ook wat van. Strakke coupes en prachtige opgemaakte gezichtjes zorgen ervoor dat iedereen eruitziet om door een ringetje te halen. Regen en wind kunnen in no time een einde maken aan deze flatteuze looks. Daarom is het aan te raden je gasten bij binnenkomst een make up & hair check te geven waardoor ze alsnog perfect gekapt en gestyled bij de receptie of het feest verschijnen.

Voordelen van regen op je bruiloft

Het is misschien niet voor te stellen maar aan regen op je bruiloft zitten ook voordelen. We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje:

Door regen schiet je unieke trouwfoto’s

Je hebt ongetwijfeld al een locatie voor jullie fotoshoot in gedachten die ontzettend tof is. Regen of wind kan zorgen voor extra sfeer en ambiance. Doordat je focus niet alleen op de shoot ligt maar ook op de regen en de accessoires zoals laarzen, paraplus of poncho’s krijg je een lollige en ontspannen mood. Dit zorgt ervoor dat je hilarische, romantische en vooral unieke foto’s krijgt.Regen zorgt misschien wel voor een regenboog

Nog een extraatje die de regen je kan schenken is, in combinatie met zon, een prachtige regenboog. Je zou bijna kunnen zeggen dat je elkaar dan gelukkig mag prijzen met regen op je bruiloft. Want laten we eerlijk zijn: zonder een goede regenbui krijg je dit bijzondere verschijnsel niet. Lucky you!

Regen zorgt voor minder hooikoorts uitbraken

De hardcore hooikoorts slachtoffers hebben op sommige momenten liever regen dan zon. Een pollenexplosie tijdens je bruiloft kan zorgen voor gigantisch niessalvo tijdens het ja woord. Snotterende neuzen tijdens de speeches en waterige, rode ogen gedurende de hele dag. You wish it would rain!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top