Kinderen op je bruiloft | Waarom die kleine mensjes niet mogen ontbreken

Kinderen op je bruiloft: wel óf juist niet? Tuurlijk wel! Die kleine mensjes horen erbij. Ze zijn puur, onbevangen én toveren een extra lach op ieders gezicht op jullie bijzondere dag.

Een bruiloft ervaren door de ogen van een kind, dat is nét even iets anders dan die bijzondere dag beleven door de ogen van een volwassene. Sommige kinderen zijn snel verveeld, dat kan ervoor zorgen dat jullie erover na zitten te denken om jullie bruiloft te vieren zonder kinderen. Zonde! Door kinderen te betrekken op dé dag zelf geef je jullie huwelijk nét die extra sprankeling.

Kinderen op je bruiloft | Geef ze verantwoording


Kinderen vinden het fijn als je ze het gevoel geeft dat je ze vertrouwt. Door ze op dé dag zelf een verantwoordelijke taak te geven, geef je ze aan ‘dit mag je doen op onze speciale dag, ik vertrouw je’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen van het kind. En voor jullie zelf én de gasten? Smeltmomentjes gegarandeerd!

Tip: het is natuurlijk wel belangrijk dat het kind ‘de taak’ ook echt héél leuk vindt. Laat het kiezen wat het graag wil doen!

Leuke ‘taken’ voor kinderen op je bruiloft

– Het verwelkomen van de gasten
– Het aankondigen van de bruid
– Het strooien van de bloemblaadjes
– Het brengen van de ringen
– Het serveren van hapjes en drankjes (rondlopen óf bij kraampjes zetten)
– Zet spellen voor de volwassenen uit, laat de kinderen het spel begeleiden
– Rondlopen met ballonnen
– De openingsdans verzorgen
– Het uitdelen van de ‘bedankjes’ aan de gasten

Tip: vinden jullie het leuk dat ook de kinderen in jullie stijl gekleed zijn? Alberto Axu helpt jullie daar graag bij!

Kinderen op je bruiloft | Zorg voor een knutseltafel

Lief dat ze jullie willen helpen op jullie bruiloft, maar na het volbrengen van ‘de taak’ vinden ook zij het leuk om gewoon lekker te spelen én kind te zijn. Zorg daarom voor een leuke knutseltafel. Met kleurvellen, tekeningen, kleurtjes, stickers… Vergeet niet een lekkere limonade én wat lekkers op de tafel te zetten. Dat hebben ze meer dan verdiend!

Tip: geef een volwassene de taak om het overzicht te houden bij de knutselftafel, zodat op dé dag zelf het bruidspaar, de ouders van de kinderen, de kinderen én ook de overige gasten een onbezorgde dag beleven.

Puur & onbevangen.
Nét die extra sprankeling.
Ze toveren een lach op ieders gezicht.
Kinderen op je bruiloft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top