Fill 1
Naar overzicht

IN LOVING MEMORY. Zo herdenk je overleden dierbaren tijdens je bruiloft

Zo, dat was 2018! We hebben het oude jaar voor het nieuwe verruild. De feestdagen hopelijk doorgebracht met dierbaren. Teruggeblikt op het afgelopen jaar. Goede voornemens opgesteld voor 2019. Uit ons geheugen gebannen wat er misging. Al het mooie voor altijd in onze herinneringen opgeslagen. We herinneren zij die erbij horen, maar er niet meer zijn. Een plaats die ooit van iemand was, is niet meer. We haasten ons door het gemis heen, om het op speciale gelegenheden extra te voelen. Zoals met kerst. Wanneer we een nieuw jaar inluiden. Of trouwen met de liefde van je leven. Maar op welke manier doen we dat?

Herdenk overleden dierbaren op je bruiloft

Laten we de feeststemming niet verpesten. Het moet natuurlijk een geweldige dag worden. En dat wordt het ook! Alleen, je bruiloft is een dag die viert met je familie en je dierbaarste vrienden. Het is een dag waar iedereen bij zou moeten zijn. Als je vader je dan niet naar het altaar kan begeleiden. Je broer je meest beschamende momenten niet vertellen tijdens een speech. Of je beste vriendin je getuige niet kan zijn. Dan is dat een gemis. Wil je stil staan bij dit gemis op deze bijzondere dag. Laat ons je tips geven om de mooiste dag van je leven te beleven met de liefdevolle herinnering van overleden dierbaren.

Een toost op…

Het zal een dag zijn met een rode draad aan toosten. Het glas wordt wel tientallen keren geheven op het bruidspaar. Jij als onderdeel van dat bruidspaar kan het heven op de herinnering van degene die je mist.

Het praatje van de trouwambtenaar

De beste speeches zijn die met een lach en een traan. Waar je in het begin je genodigden laat schateren. Ze laat eindigen met glanzende ogen en een brok in de keel. Laat de trouwambtenaar noemen wie er niet zijn, maar er wel bij horen.

Hang een windmobiel op

Wordt (een deel van) je bruiloft buiten gehouden dan is een windmobiel ter ere van een overleden naaste een mooie manier om hierbij stil te staan. Vooral wanneer de wind vat krijgt en het melodieuze geluid bij je binnen komt. Lijkt het alsof ze er stiekem toch een beetje bij zijn.

Draag een dans op

Die eerste dans…die is natuurlijk voor jou en je newly wed. Logisch! Je zou ‘m natuurlijk kunnen dansen op de het lievelingsnummer van je overleden dierbare. Of een volgende dans eraan opdragen.

Reserveer een stoel

Houd een stoel doormiddel van een klein detail. Een herinnering. Denk aan een pet, een sjaal, de favoriete bloemen of iets anders typisch.

Een dierbare versnapering

Had je dierbare een lievelingslekkernij of drankje? Geef ze een speciaal plekje op de desserttafel. Of verpak ze op een liefdevolle manier om mee te geven als herinnering aan deze dag.

Draai de favoriete plaatjes

Laat de band of dj zo nu en dan een plaatje draaien die je doet laten terugdenken aan een mooie herinnering. Of draai een van de favoriete nummers.

Laat een ballon op

Wil je gezamenlijk een moment creëren om heel bewust stil te staan bij het gemis. Dan is het oplaten van een ballon een perfecte en vooral prachtige manier om dit te doen.

Herdenk met foto’s

Foto’s kun je op alle manieren laten terugkomen op je bruiloft. Het kan op subtiele wijze. Door een foto te verwerken in je bruidsjurk of het trouwpak. In manchetknopen. Het corsage of de oorbellen.
Je kan ook een klein herdenkplekje creëren. Een fotomuur. Of een walk down memory lane waar je verschillende foto’s van belangrijke gebeurtenissen met bijzondere mensen ophangt. Herinneringen met mensen die er nog zijn, en zij die er niet meer.

Draag iets persoonlijks

Herinner je liever onopvallend en in stilte? Draag dan iets persoonlijks. Een sieraad ooit van hen geweest. Of dat je hebt gekregen van je overleden dierbare. Combineer een favoriete bloem met de jouwe in je bruidsboeket. Of draag een mooi persoonlijk medaillon.

Het gemis is op een dag als deze extra sterk. Vind je het fijn om hier uiting aan te geven dan kan dat op geheel eigen wijze. Of deze manier nu subtiel is of wat opvallender. Je moet doen waar jullie je fijn bij voelen.

Wij zorgen voor jouw droomjurk. Naar wens en op maat..

Een trouwjurk moet je met je eigen ogen zien. Die moet je voelen natuurlijk bij je zelf aan zien. Maak daarom een pasafspraak.

+ 31 (0)6 81 051 725