Ik ben de Bruidegom

Er is ja gezegd en de komende tijd zullen jullie druk zijn met het plannen van de grote dag. Het organiseren van het feest kan veel voorpret met zich meebrengen. Wil je teleurstellingen voorkomen, plan dan samen eerst jullie budget.

Schrijf per onderdeel op wat je ervoor uit wilt geven, dat maakt het zoeken naar geschikte locaties, het vervoer, fotograaf/video, muziek enz . een stuk eenvoudiger. Vergeet niet de kosten van de gemeente en de bijbehorende documenten mee te nemen in het budget. De gemiddelde kosten van een huwelijk liggen anno 2017 rond de euro €15.000,00 incl. huwelijksreis (Dit is natuurlijk wel sterk afhankelijk van de grootte van jullie gastenlijst).

Het trouwpak

Het is algemeen bekend; veel mannen houden niet van shoppen. Toch is het verstandig om het aanschaffen van een trouwpak niet te lang uit te stellen. Wanneer je dit tijdig plant kun je met degenen die je gaat helpen er een gezellige dag van maken. Tijdig een keuze maken betekent dat wanneer je nog twijfels hebt er ruim tijd is om dit te verhelpen. Ook voor het vinden van de bijpassende schoenen en andere accessoires zoals bijvoorbeeld manchetknopen, de das of vlinderstrik is er dan voldoende tijd.

Natuurlijk staan wij voor je klaar als je samen met ons het ideale pak wil gaan uitzoeken. Kijk ook eens op onze trouwpakken pagina voor meer informatie.

Het bruidsboekoet

Traditioneel koopt de bruidegom een boeket voor zijn bruid. Het is wel verstandig om met je aanstaande boeketten te bekijken om zo inzicht te krijgen van haar voorkeuren. Zij heeft vast bepaalde kleuren in gedachten en ook de vorm is zeer bepalend. Hoor haar gewoon op subtiele wijze uit, vraag haar moeder of zussen (misschien heb je een weddingplanner die je mee kan helpen).

Zorg er in elk geval voor dat je boeket voor haar helemaal TOP is.

Getuigen

Kies je getuigen zorgvuldig, zodat de familie en je vrienden helemaal achter je keuze staan. De getuigen zijn belangrijke gasten op het feest en je rechterhand op de bruiloft.

Zorg dat je best man naast de ringen ook een tasje voor je bewaard met de meest noodzakelijke dingen, zoals bijvoorbeeld een kam, deo, een naaigarnituurtje als je per ongelijk een knoop verliest en misschien extra schoenveters. Denk na over wat je nodig zou kunnen hebben op onverwachte momenten dat geeft rust als het voorhanden is.

Speech

Misschien ben je niet zo’n spreker, toch wordt er van de bruidegom vaak een speech verwacht. Bereidt deze dan ook zorgvuldig voor en oefen een paar keer met je best man, zodat je zeker en vol vertrouwen overkomt op het daadwerkelijke moment. Probeer de speech zoveel mogelijk uit je hoofd te doen neem eventueel een briefje mee met steekwoorden, lees de hele speech niet op vanaf een papiertje, spreek met je hart.

In alles komt het erop neer bereidt je goed voor laat niets aan het toeval over, zodat je op de grote dag alles onder controle hebt en volop kunt genieten van alle mooie momenten samen met je bruid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top