Huwelijksmythen | Misvattingen over de bruiloft de wereld uit helpen

Er zijn tegenwoordig nogal wat huwelijksmythen in de omloop. Sommige zijn duidelijk gebaseerd op old-school ideeën.

Ongeacht waar, wanneer, hoe… deze huwelijksmythen zijn ontstaan, het is tijd om misvattingen over de bruiloft de wereld uit te helpen!

Huwelijksmythen | Je moet veel geld uitgeven om een onvergetelijk feest te maken

ONZIN! Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende mythe over de bruiloft. Je vrienden en familie zijn er niet voor het eten, de bloemen óf iets anders waarvan je verteld krijgt dat je er veel geld aan moet uitgeven. Ze zijn er voor jou! Zolang ze jullie liefde voelen, zal de trouwdag een onvergetelijk dag zijn.

Je huwelijk gaat net zoveel over je familie als over jou en je verloofde | Huwelijksmythen

Dit is een gevoelig onderwerp voor veel mensen. Je familie is enthousiast voor jullie twee en wil betrokken zijn bij deze prachtige viering. Helaas, wanneer die opwinding verandert in meningen en verwachtingen, is het gemakkelijk om dingen uit het oog te verliezen door een poging om iedereen gelukkig te maken. Vergeet niet dat het jullie bruiloft is! Het is de eerste officiële dag als man én vrouw van je nieuwe leven samen. Alles draait om jullie twee die dag. Don’t forget that! Je familie zal er zijn om je liefde te zien en je te ondersteunen.

Huwelijksmythen | De mening van de bruidegom doet er niet toe

De bruiloft gaat over jullie twee. Dat betekent dus dat het écht om jullie twee gaat! Een van de meest voorkomende misvattingen is dat alle vrouwen hun bruiloften hebben gepland al vanaf dat ze kleine meisjes waren, dus het zou allemaal moeten gaan over wat de bruid wil. ONZIN!

Hoewel de bruid waarschijnlijk een sterkere mening over de meeste elementen van de bruiloft heeft, zal de bruidegom zeker zijn eigen meningen hebben. Dit is tenslotte net zo goed zijn áls haar dag. Sta open voor zijn meningen en zijn ideeën.

Je moet iedereen uitnodigen die je ooit hebt gekend | Huwelijksmythen

Deze is, naast het feit dat hij absoluut niet waar is, ook volledig onpraktisch. Je hoeft je beste vriend van de kleuterschool niet uit te nodigen. Je hoeft je collega’s niet uit te nodigen. Je hoeft de neef van je moeder’s beste vriend niet uit te nodigen. Eigenlijk hoef je he-le-maal niemand uit te nodigen!

Het is jullie huwelijk en dus ook jullie beslissing wie er op de gastenlijst staat en wie niet. De gastenlijst zou moeten bestaan uit mensen die belangrijk zijn voor jullie. Mensen waar jullie blij van worden om samen jullie bijzondere dag mee te delen!

Huwelijksmythen | De vader van de bruid betaalt alles

Hoewel veel vaders wel een bijdrage leveren aan de huwelijken van hun dochters, is het vandaag de dag ‘normaal’ dat stellen een deel van hun eigen huwelijk, zo niet het grootste deel, zelf betalen. Ook is het belangrijk om niet de dingen op een weegschaal te leggen. Wil de familie van de bruid wel iets bijleggen en de familie van de bruidegom niet, omdat het daar misschien niet de financiële middelen voor heeft, dan is dit helemaal oké.

Jullie kiezen om te trouwen, voor de bruiloft en mogen dan niet verwachten dat de familie van de een of beiden er iets bij doen. Krijgen jullie alsnog een bijdrage voor de jurk, het pak, de dag… wees dan dankbaar voor deze bijdrage.

Een bruiloft regelen is stressvol | Huwelijksmythen

Natuurlijk zullen er stressvolle momenten zijn, maar geniet van alle voorbereidingen én natuurlijk de dag zelf! Het zijn er zóveel: winkelen om dé perfecte jurk te vinden, al het eten eten om je menu samen te stellen, je hart in je geloften stoppen én een epische huwelijksreis plannen. Geniet! Geniet! Geniet!

Aandacht geven wat er écht toe doet. Alles bekijken vanuit het juiste perspectief. Je kunt gemakkelijk verzanden in alle details. Kies ervoor om te genieten van het proces, van elke beslissing die je mag gaan nemen. Hoe vaak in je leven krijg je dé kans om een feestje als dit te plannen?!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top