Hoe maak je een Pinterest Moodboard?

Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture

Een Pinterest moodboard. Every bride to be needs one! Waarom? Omdat het plannen van een bruiloft in het begin ÉÉN GROTE CHAOS is. Je gaat op zoek met 10 ideeën in je hoofd, je eindigd er met 1000. Hoe meer en langer je zoekt, des te meer goede tips en ideeën je tegenkomt die jij toch ook echt wel op je bruiloft wilt. Als je niet snel wat orde in die chaos aanbrengt eindig je nog met een million dollar wedding. Dat een grote sprookjesachtige, royal, hippie-like, bohemian, festival-ish, pretpark trouwdag met een touch of Disney gaat worden.

Waarom een moodboard?

Moodboards zorgen voor overzicht. Je hoeft al dat leuks wat je ziet of hoort niet langer alleen maar in je steeds voller wordende hoofd op te slaan. Je maakt het overzichtelijk en tastbaar. Met het grootste gemak, voeg je nieuwe ideeën toe, breng je categorieën aan en verwijder je waar je toch niet meer zo leuk vindt. Totdat je uiteindelijk alleen het allerbeste overhoudt. En dat tover je om tot je bruiloft!

Meet Pinterest

Kennen jullie Pinterest al? Voor diegenen die met ‘Nee’ antwoorden wordt het rap tijd dat er kennis gemaakt wordt. Want Pinterest wordt het digitale prikbord die je gaat helpen jouw perfecte wedding te plannen. Je kunt namelijk afbeeldingen die je vindt over het gehele web, in een handomdraai pinnen en opslaan in een van je borden. Pics met de prachtigste jurken, de mooiste trouwlocaties en alle andere trouwinspiratie heb je overzichtelijke categorieën.

Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture
Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture

Een Pinterest bord maken

Als je een Pinterest profiel hebt aangemaakt kun je beginnen met het pinnen van alle inspirerende afbeeldingen die jij in je zoektocht tegenkomt. Gaandeweg merk je dat het handig is om de gepinde afbeeldingen onder te verdelen in categorieën. Je maakt een bord, bijvoorbeeld ‘bruidskapsels’, waaronder je alle afbeeldingen met de best gekapte bruidjes opslaat. Easy! We geven een demonstratie van hoe makkelijk het is.

Een Pinterest bord vanaf je profiel maken

Weet je globaal al welke categorieën je nodig hebt voor de planning van je bruiloft? Bijvoorbeeld ‘bruidskapsels’, ‘bruidsjurken’, ‘trouwlocaties’, ‘trouwringen’, ‘trouwboeket’, en ga zo maar door. Dan kun je ervoor kiezen vanuit je profiel borden te maken. Komt ie:
1. Vanuit je profiel, klik op +
2. Klik Maak bord
3. Geef je bord een naam, bijvoorbeeld ‘Bruidskapsels’ en kies of je het bord verborgen wilt houden voor anderen. Kies je hiervoor dan is je bord alleen zichtbaar voor de mensen die je uitnodigt.
4. Klik Maak

Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture

Een Pinterest bord maken bij het bewaren van een pin

Het kan natuurlijk ook dat je lekker zit te speuren op het web en je allerlei leuke dingen tegenkomt die het bewaren waard zijn. Pinnen die pics! En bij het bewaren van de pins kun je een bord creëren. We laten het zien:
1. Klik op Bewaren in de rechterbovenhoek van de pin
2. Klik op Bord maken
3. Kies een naam voor je bord en kies of je het bord verborgen wilt houden
4. Klik op maken

Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture

Alberto Axu meets Pinterest

Benieuwd naar wat voorbeelden? Speciaal voor alle bride & grooms to be hebben we een Pinterest account waarop je helemaal te buiten kunt gaan in trouwinspiratie. Naast borden met onze eigen collectie hebben we ook allerlei borden met ultieme wedding ideeën, tips&tricks.

Tipje van de sluier:

Klik hier

Voorbeeld van een Pinterest moodboard van ALberto Axu Couture

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top