Harry & Meghans Royal Wedding. We krijgen er maar geen genoeg van…

Het was dé bruiloft van 2018! 19 mei trouwde de beeldschone, goedlachse brunette met onze favoriete, Engelse redhead. Zij was een geadoreerde actrice net uit de dop. Hij een begeerde, ooit zo rebelse prins. Het begin van een sprookje! En laten we eerlijk zijn, dit was toch wel dé wedding waardoor zelfs alle anti-huwelijk extremisten zo’n beetje massaal op de knieën gingen. Dit wil jij toch ook?! We blikken terug…

Het culinaire aanzoek
‘De prins op het witte paard’ maakt plaats voor ‘de prins en de geroosterde kip’! Harry verbrak namelijk alle clichés door niet op een wit paard aan te komen hobbelen voordat hij op één knie ging, maar vroeg Meghan op een gewoon en standaard avondje thuis, terwijl ze kip aan het klaarmaken waren. Volgens Meghan was het zo lief, natuurlijk en romantisch dat de ‘I do’ er al uit floepte voordat Harry was uitgepraat.

De Koninklijke uitnodigingen
De uitnodigingen zijn zoals je zou verwachten in een Disneyfilm of wanneer je uitgenodigd wordt voor een royal wedding; traditioneel, sprookjesachtig en romantisch. Alsof ze met de hand gekalligrafeerd waren. Ze zijn gedrukt door Barnard & Westwood, een bedrijf dat sinds 1985 door hare majesteit de koningin is benoemd als hofleverancier voor bedrukkingen en boekbinden.

Zijn kwajongens look
Als we denken aan een trouwerij dan is de eerste vraag die steevast wordt gesteld: ‘wat had ze aan?’ Ondanks dat we houden van mannen in een goed pak, kunnen ze zich net zo goed hullen in een vodje gemaakt van een combinatie vuilnis-en jutezak. Alle ogen zijn toch gericht op dé jurk. Maarrr … mannen in uniform … laten ons met weke knietjes en glazige ogen verlangen naar de huwelijksnacht.

Harry zag er in zijn Household Calvary uniform uit om een door een ringetje te halen.

Haar veel besproken jurk
De een vond haar teleurstellend, de ander geweldig. Ze werd gehaat en van gehouden, bekritiseerd en geloofd, afgekraakt en opgehemeld. Het was zowel een anticlimax als een hoogtepunt. Kortom, we werden het niet eens. Toch was het haar jurk! Ze wist wat ze wilde, hoe ze het wilde en wie het moest doen! Het moest een simpele, maar verfijnde, elegante en stijlvolle jurk worden en ze koos Waight Keller, creatief directeur van Givenchy’s, om haar jurk te ontwerpen. Gehuld in een witte jurk van zijde, met driekwart mouwen en een open hals waarbij haar schouders geaccentueerd werden legde ze de weg naar het altaar af. Het pronkstuk, de sluier, was een 5 meter lange creatie waarin een borduursel van bloemen symbool stonden voor de 53 landen van het Gemenebest (een vrijwillige verbintenis tussen 53 onafhankelijk staten).

Een ring met een ziel
Of beter gezegd, ringen. Tijdens de ceremonie schoof Harry een prachtige, maar eenvoudige ring om de vinger van Meghan. De ring is gemaakt van Welsh goud (een koninklijke traditie) die hun verbintenis symboliseerde.

De verlovingsring heeft Harry speciaal ontworpen en laten maken bij hof juwelier Cleave & Company en was er een die onze eksterogen flink deden doen glanzen. Met één diamant afkomstig uit Botswana en twee kleine stenen uit de Collectie van Prinses Diana. Harry blijft steeds meer en meer onze harten stelen want de keuze voor de stenen uit zijn moeders collecties lieten haar, naar eigen zeggen, deel uit maken van hun avontuur.

De veelbelovende locaties
Nadat de tortelduifjes hun liefde voor elkaar vereeuwigden tijdens de kerkceremonie in de St. George Chapel, was het tijd voor feest. Het fraaie, 17e eeuwse Frogmore House, diende hiervoor als de perfecte locatie. Wie denkt dat er stijfjes, met de ellebogen strak naast het lichaam en volgens strikte etiquette werd gegeten heeft het mis. In plaats van dat het diner met minstens 10 messen, vorken en lepels van buiten naar binnen werd verorberd bestond het uit allerlei kleine fingerfood hapjes. Er waren Dirty Burgers en suikerspinnen als midnights snacks en de coctails genaamd ‘When Harry Met Meghan’ vloeiden rijkelijk. Toen het diner werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow kunnen we niet anders zeggen dat het toch wel heel dicht bij perfectie in de buurt komt.

Een gastenlijst met een vleugje beroemd
600 gasten! Die gaan we natuurlijk niet allemaal opnoemen. Wel zijn we natuurlijk benieuwd met welke celebrities Harry en Meghan in het dagelijks leven dik genoeg zijn om op het trouwfeest rond te mogen paradeerden. We noemen een aantal pareltjes op: de altijd goed uitziende mr&mrs Beckham. De vrouw met haar ijzeren arm, Serena Williams. Geogre Clooney met zijn Amal, who else?! The one and only Oprah. De altijd charmante Idres Elba met zijn verloofde Sabrina Dhowre. Sfeermaker James Corden en zijn vrouw Julia Carey.

Aan deze lijst met grote namen kunnen we nog James Blunt, Tom Hardy, Sir Elton John, Priyanka Chopra en de cast van Suits toevoegen. Zijn we nog iemand vergeten?

De taart, een lust voor het oog
Harry zou zijn rebelse zelf niet zijn als hij niet hier en daar een paar tradities aan zijn prinselijke laars zou lappen. Zo ook die van de bruidstaart. Aangezien op de meeste royal weddings een fruitcake wordt aangesneden, kozen Meghan en hij voor een lemon Elderflower cake. Een op de lente geïnspireerde taart met botercrème, gedecoreerd met verse bloemen. Dat klinkt allemaal hartstikke leuk en lekker, maar ik denk dat we toch liever allemaal watertandend naar een foto van de creatie van Ptak en haar team (Violet Cakes, London) zitten te gluren. Dus, komt ie:

De onverwachte huwelijksreislocatie
Werd het eilandhoppen op de Malediven, duiken op de Bahama’s of in hula rokjes rond paraderen op Hawaii?! Nee! De lovebirds spendeerden hun wittebroodsweken in Canada, in het luxe Fairmont Jasper Park Lodge. Het is misschien niet de locatie die je meteen in gedachten had voor de newly weds, maar het ontbrak hen aan niks. De royal retreat werd geboekt, de meest luxe kamer van meer dan 500 vierkante meter en uitzicht op het park.

De roya(a)le kosten
Een royal wedding, hoe diep moet je daarvoor in de buidel tasten? We hebben het op een rijtje gezet.

  • De locatie: 400.000
  • Eten & drinken: 605.000
  • Muziek & entertainment: 406.000
  • Bloemen & decoratie: 275.000
  • Jurk & pak: 352.000
  • Uitnodigingen: 230.000
  • Huwelijksreis: 130.000
  • Overige: 191.943

Totaal: 2.589.943 (dit is exclusief de kosten voor de beveiliging)

Wil jij je eigen royal wedding?
Heb jij ook altijd al gedroomd van royal wedding. Met een kasteelachtige locatie, waar de witte paarden jou en je verloofde naar het begin van jullie sprookje vervoeren. Begin dan HIER met het uitzoeken van jouw prinsessenjurk.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top