De taken van de bruidegom

foto met bruidegom in pak

De vraag is gesteld! Snikkend schreeuwde ze ‘JAAA’ en vloog in je armen voor een innige omhelzing. Vanaf dat momemt heb je haar tot aan de bruiloft alleen maar achter haar tablet gekluisterd gezien om de perfecte wedding te plannen, met vlekken in de hals van de zenuwen en af en toe ontpoppend tot een ware bridezilla. The job is done. Toch!? Nou heren, zo gemakkelijk komen jullie er niet vanaf! Voor jullie ligt er ook een takenpakket klaar en zijn er een aantal tradities om je aan te houden. Ready for some action?

foto met bruidegom in pak

De taken van de bruidegom op een rijtje

Natuurlijk gaan wij je helpen je aanstaande zo goed mogelijk bij te staan tijdens het weddingplan-proces. Er zijn een aantal taken die jij als bruidegom op je moet nemen of waar jij je mening moet laten gelden. Do let’s do this!

Be nice…!

Om te beginnen…Be nice! Weet dat een huwelijk iets is waar de meeste vrouwen al van droomden sinds ze kleine meisjes waren. Het moet daarom ook perfect zijn. Alles! Je aanstaande zal daardoor soms gestrest, soms hysterisch en niet altijd even redelijk zijn. Slik het, wees er voor haar, denk mee en toon initiatief. Dit zijn de tips die we je alvast meegeven.

Het perfecte trouwvervoer

Mannen en auto’s…een match made in heaven. Zie jij je aanstaande al een Mercedes 190 Sl uit 1956 fixen als trouwvervoer voor de grote dag? Nou? Nee, wij ook niet. Dit is toch echt wel een topic waar, over het algemeen, mannen meer verstand van hebben. Maar, weet wel, de bruidjes hebben vaak de eindregie in handen. Check van tevoren of ze er een mening over heeft en of het praktisch is. Niemand wordt blij als de bruid in haar prinsessenjurk zich zo’n beetje limbo dansend een Ferrari 458 Italia in moet wurmen.??

foto met bruid in een trouwauto
foto van een trouwauto

De mooiste trouwringen

Wees niet bang. De ringen worden over het algemeen samen uitgezocht. Net zoals dat de man zich wil bemoeien met het trouwvervoer, willen vrouwen dat als het gaan om sierraden. Wel is het de taak van de bruidegom om te zorgen dat de ringen bij de daadwerkelijke huwelijksvoltrekking aanwezig zijn. Een spannend werkje als je het ons vraagt.

Foto met trouwringen die op een prachtig boeket liggen

Morgengave traditie

De morgengave traditie. Ooit van gehoord? We leggen het uit. Volgens de morgengave traditie geeft de man na de huwelijksnacht een geschenk aan zijn vrouw. En dan hebben we het niet over een spectaculaire huwelijksnacht. Nee, er moet wel wat meer moeite gedaan worden dan een paar rek en strekoefeningen. Ga op zoek naar een mooi en persoonlijk huwelijkscadeau. Vroeger noemden ze het de bruidsschat en werd het gezien als noodzaak. Tegenwoordig is het alleen nog maar symbolisch.

Foto met een persoonlijk huwelijkscadeau van de man aan zijn vrouw

Het prachtigste trouwboeket

Het kiezen van een trouwboeket is volgens de traditie een taak voor de bruidegom. Dus, know your flowers! Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de status van de wedding. Dat je weet wat het thema is, welke kleuren er zijn gekozen en van welke bloemen je aanstaande houdt. En van welke juist absoluut niet. Combineer deze factoren en je hebt het perfecte bruidsboeket. Yes! ?

foto van een bruid en haar trouwboeket
Close up foto van een bruidegom en zijn corsage

Een droom huwelijksreis

Uiteraard is de huwelijksreis ook een beslissing die jullie samen gaan maken. Er zijn namelijk een aantal zaken waar jullie het over eens moeten zijn: een warme of koude bestemming? Relax vakantie of juist actief en extreme? All-in resort of roadtrippen?
Zijn de knopen doorgehakt, dan is het aan de bruidegom om ervoor te zorgen dat het echt huwelijksreiswaardig wordt. Denk aan luxueuze honeymoon suites, heerlijke wellness treatments, overmatig eten, proosten met bubbels, VIP ontvangsten, spectaculaire verrassingen, first class vliegen. Need we say more?
Foto van een prachtige honeymoon bestemming

Het adembenemende trouwpak

Last but absolutely not least: jouw looks tijdens de big day! Niemand kan een man in een mooi, op maat gemaakt pak weerstaan. Sta jij daar te shinen bij het altaar in een prachtig trouwpak? Dan wordt het ongetwijfeld een volmondige ‘JA, IK WIL!’
Zorg er wel voor dat je aandacht hebt besteed aan je keuze. Past de kleur bij jou, bij haar en het thema? Vlinderdas of strop? Goede schoenen en een matchende corsage. Ga voor de perfect fit! Inspiratie nodig? Check it out!

Foto van fashionable trouwpakken
Foto van fashionable trouwpakken

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top