Fill 1
Naar overzicht
DE JURK … NA DE BRUILOFT. 9 tips om na de grote dag nog van de bruidsjurk te genieten.

Dat was het dan. De mooiste dag van je leven is voorbij. Dé dag waar je zo lang naar toe hebt geleefd ga je nu alleen nog als een sprookje navertellen. De jurk is misschien wel zorgvuldiger uitgezocht dan je eigen lover. Alleen, die lover heb je tot de dood jullie scheidt. Wat ga je doen met je tweede grote liefde? De bruidsjurk!

DE JURK. Hoeveel bruidsmodezaken heb je bezocht? Hoeveel trouwcatalogussen doorgespit? Passessies doorstaan? Of naar goedbedoelde adviezen geluisterd? Was het liefde op het eerste gezicht? Of pas na tientallen schoten eindelijk raak? Hoe dan ook, je hebt er in lopen shinen op de big day! Iedereen vond je er prachtig uitzien. Maar aan al het moois komt een eind. Dan blijft er één vraag over: wat ga je na de bruiloft doen met de jurk? We geven 9 tips zodat jij na de trouwerij kunt blijven genieten van je prachtige, zorgvuldig uitgezochte trouwjurk.

Maak er het pronkstuk in je woning van

Je kunt er niet genoeg van krijgen en het liefst haal je de jurk iedere dag tevoorschijn. Om het tegen je lichaam aangedrukt voor de spiegel mee te gaan pronken en zwieren. Waarom maak je er geen mooi plekje voor? Een paspop gehuld in jouw bruidsjurk op de slaapkamer, opgehangen voor het raam in je walk-in closet of ingelijst in een prachtig frame. Altijd in het zicht!

De bruidsjurk met kerst spirit

De feestdagen staan weer voor de deur. Herbeleef de mooiste dag uit je leven tijdens ‘The most wonderful time of the year’ door de jurk nieuw leven in te blazen. Tuig de bruidsjurk op met ballen, lichtjes, glitters en tadaaa … je hebt de meest creatieve kerstboom ooit, vol herinneringen. Het kan ook subtieler door de jurk te laten vermaken tot deken voor onder de kerstboom, maak kerstballen voor in de boom of een kerstsok voor aan de schouw. Als je hier niet mee in de feeststemming komt…

Geef het door aan de volgende generatie

Je eigen dochter of schoondochter zien trouwen in de trouwjurk waar jij ooit jouw liefde in hebt vereeuwigd is toch wel dé ultieme droom. Laat de jurk na de bruiloft grondig reinigen en berg het goed op in een hoes op een donkere plek. Wie weet zie je de volgende generatie in jouw pronkstuk de weg naar het altaar af leggen.

Doneer het met een warm hart

Draag jij ook graag een warm hart toe aan de minderbedeelden?! Er zijn genoeg mensen die graag willen trouwen, maar het maar moeilijk kunnen betalen. In plaats van dat je de motten in de kast al jaren laat vechten om jouw jurk kun je ook iemand heel blij maken met een echte Alberto Axu bruidsjurk. Geven maakt blij!

Trash het met een grijns

De trouwjurk heeft het ultieme doel volbracht: er is in getrouwd! Zijn de andere tips tot nu toe niks voor jou, maar wil je er toch op een originele manier afstand van doen? TRASH IT! Samen met je kersverse man en zijn kostuum, het hele gezin, met je bruidsmeisjes of alleen jij en de jurk. Er zijn talloze manieren om de jurk ritueel te trashen. Denk aan een foodfight, modder, verf, neem een duik. Wees creatief en heb de grootste lol. Vergeet geen foto’s te maken…

Verklein het voor de mini’s

Met de miniatuurversie van je bruidsjurk kun je alle kanten op. Zo kun je het inlijsten en een mooi plaatsje aan de muur geven. Of geef het een plekje op je kaptafel als sierradenstandaard om je mooiste juwelen in op te hangen. Ook een leuk idee is om het te laten verkleinen tot een prachtig jurkje voor de communie van je kleine spruit of een andere trouwerij.

Wees creatief met stof

Er zijn echt tal-lo-ze ideeën te vinden over wat je kunt doen met de stof van je bruidsjurk. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Er is altijd wel iets wat bij jou past. Zo kun je er bijvoorbeeld sierraden van maken. Of wat dacht je van lingerie. Kussenslopen of een lampenkap. Een dekentje, japonnetje of knuffel voor de kleintjes. SCHATTIG! Wat ook leuk is, is een fotolijstje, een kerstbal, een stijlvolle clutch of tafellinnen. Zijn we nog wat vergeten?

Kleur en vermaak het tot een geheel nieuw design

Een paar aanpassingen hier en daar, een nieuw kleurtje en je trouwjurk is omgetoverd tot een jurkje voor allerlei soorten gelegenheden. Let wel even goed op voordat je het een nieuwe kleur geeft. Niet alle soorten stof zijn geschikt om kleur op te nemen.

De jurk en de newborn shoot

We sluiten af met deze hartverwarmende tip. Is er uit jullie trouwerij een liefdesbaby voortgekomen? Dan is een shoot met je newborn en de trouwkleding toch de perfecte manier om een herinnering en de toekomst samen in een foto terug te laten komen. WOW!

Nu zijn we natuurlijk enorm benieuwd. Wat heb jij met de jurk gedaan?

Wij zorgen voor jouw droomjurk. Naar wens en op maat..

Een trouwjurk moet je met je eigen ogen zien. Die moet je voelen natuurlijk bij je zelf aan zien. Maak daarom een pasafspraak.

+ 31 (0)6 81 051 725