Check- check- checklist voor jullie bruiloft

De kogel is door de kerk, je hebt JA gezegd en nu komt ‘het geregel’. Belangrijk: geniet van ieder moment! I-E-D-E-R M-O-M-E-N-T. De dag zelf is natuurlijk HET hoogtepunt waar je naar toe leeft, maar vergeet niet óók te genieten van alle hoogtepuntjes along the way.

Bij een bruiloft komen veel dingen kijken, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Handig dus om een overzicht te maken ‘what needs to be done’. Een persoonlijke touch is natuurlijk altijd welkom, maar dit zijn toch wel de basis ingrediënten waar je aan moet denken bij het regelen van jullie bruiloft.

Na de verloving

Budget bepalen

‘Wat willen we besteden aan onze bruiloft?’ Al jullie keuzes worden namelijk gebaseerd op het te besteden budget.

Gastenlijst opstellen

Pak je het intiem óf juist groots aan? Nodig je alleen je nabije familie en goede vrienden uit óf toch ook je collega’s, sportvrienden, buren? Misschien toch de ceremonie heel intiem en s’avonds het feest groots? Het is jullie feestje!

Datum + locatie

Stel jezelf eens de volgende vragen bij het bepalen van de datum en de locatie:
● Welke datum is voor ons bijzonder?
● Wat is DE plek waar wij elkaar het JA-woord willen geven?
● Waar willen we, omringt door lieve mensen, het huwelijk vieren ‘met de voetjes van de vloer’?

4 tot 6 maanden vooraf

Het grote plaatje is er: het budget is bepaald, de gastenlijst is opgesteld en de datum + locatie zijn bekend. Tijd om wat gedetailleerder te werk te gaan:

Fotograaf kiezen √
Haar/make-up kiezen √
BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen √
Trouwringen kiezen √
In ondertrouw gaan √
Bruidstaart proeven en bestellen √
Muziek regelen √
Trouwjurk/ trouwpak passen √
Save the date versturen √
Huwelijksreis boeken √
Getuigen vragen √
Bruidsmeisjes/bruidsjongens vragen √
Ceremoniemeester vragen √

2 tot 3 maanden vooraf

Tijd om te genieten van het vrijgezellenfeest, de bloemen mogen geregeld worden en de trouwkaarten mogen worden verstuurd.
Vergeten jullie niet de openingsdans te oefenen?
Nu lopen we een beetje op de zaken vooruit, het moet allemaal nog gaan plaatsvinden, maar denken jullie ook aan een origineel bedankje voor de gasten?
Iets authentieks dat ze zal herinneren aan jullie en deze dag.

1 maand van tevoren

Nog eventjes en dan is DE dag aangebroken. Tijd om je proef make-up en haar uit te testen. ‘Als je haar maar goed zit.’ Inmiddels weten jullie welke gasten er komen en kan dit doorgegeven worden aan de locatie(s) en catering. Eventueel kunnen jullie een tafelbeschikking maken. Vergeet niet dat het draaiboek klaar ligt voor de dag zelf, zodat de dag flowt en jullie volop kunnen genieten.

1 week van tevoren

Het aftellen is nu echt begonnen. 7,6,5… Hebben jullie duidelijk met jullie fotograaf gecommuniceerd welke trouwfoto’s sowieso niet van deze dag mogen ontbreken? 4,3,2… Laat je handen en voeten nog even verwennen met een mani- en pedicure. Zijn de koffers voor de huwelijksreis gepakt? Misschien nog één keer jullie openingsdans als niet man vrouw zijnde oefenen?

Check. Check. Check.
En dan is het moment daar… TROUWEN

‘Ja ik wil.’
‘Ja ik wil.’

Ze leefden nog intiem, gezond & gelukkig!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top