BUCKETLIST ALERT: een aanzoek onder het Noorderlicht.

MAGISCH. Sprookjesachtige taferelen. We kunnen niet anders zeggen. Er zijn veel romantische bestemmingen die perfect zijn om ten huwelijk gevraagd te worden. Denk aan de zonopkomst bij de Grand Canyon. Of zonsondergang terwijl je het bergachtige Toscaanse landschap bewandeld. Neerknielen op het drukke Times Square. Een van de 7 wereldwonderen. Er zijn talloze mogelijkheden.
Gevraagd worden onder het Noorderlicht is al een wonder op zich. Zodra de avond valt verandert de hemel in een romantisch kleurenspektakel. Is jullie liefde wel bestand tegen een beetje kou? Dan bestaat er geen mooiere manier!

Zie jij het wel zitten om je grote liefde onder het Noorderlicht ten huwelijk te vragen? Dan durf je in ieder geval wel een gokje te wagen. Het is misschien wel een van de mooiste aanzoeken ooit. Het is zeker niet de gemakkelijkste. Het vergt een behoorlijke strakke planning. Ontelbare lagen kleding en een enorme portie geluk. Het Noorderlicht is namelijk een natuurverschijnsel en daarom blijft het een verrassing of je het kunt zien. Je kunt het geluk zoveel mogelijk naar je eigen hand zetten. Heb jij het ten huwelijk vragen van je lover al een tijdje in de planning. Lijkt je dit de ultieme manier om het te doen. Wij helpen je bij het perfecte plan.

Kies jullie perfecte Noorderlicht-aanzoek bestemming

Het Noorderlicht baant zich een weg door centraal Alaska en Canada, Groenland, IJsland en het noorden van Scandinavië, Rusland en zelfs Scotland. Deze landen bieden een fantastisch uitzicht op het Noorderlicht. Landen waarbij de gedachte eraan bij de een spontaan ijspegels aan de neus vriezen. De ander krijgt terplekke hartvormige pupillen. Kies het land waar jij en je lover altijd al enthousiast over zijn geweest en maak er een vakantie van om nooit te vergeten.

Kies de juiste tijd van het jaar

Ben je eruit? Heb je hét land gevonden waarbij je het ziet zitten de meest romantische vraag ever te stellen?! Zorg er dan voor dat je het tripje in de wintermaanden boekt. Zo is in bijvoorbeeld IJsland het officiële seizoen van oktober tot maart. Waarom in de winter? Hier komt een beetje science: Het noorderlicht ziet je het gemakkelijkst midden in de winter, omdat de nachten dan langer zijn en er minder waterdamp de hemel vertroebelt dankzij de ijzige kou. Er zijn uitzonderingen, maar ik zou het er niet op gokken.

Check het weer, wees beter dan Piet Paulusma

De juiste plek? CHECK! De juiste tijd? CHECK! Nu nog de juiste omstandigheden. Je hebt namelijk een kristalheldere hemel en een kleine maan nodig om het Noorderlicht te spotten. Het licht van een grote of volle maan kan zichtbaarheid van het Noorderlicht doen laten afzwakken. Evenals het vele licht dat dorpen en steden uitstralen.
Het Noorderlicht is een miljoen keer zwakker dan het zonlicht en is daarom overdag niet zichtbaar. Van 9 tot 2 uur in de avond is meestal de beste tijd om het te zien.

Tourguide hulp!

De grootste helden hebben een sidekick. Zelfs degenen op dikke wollen thermosokken. Het voorbereiden van een aanzoek is al spannend genoeg. Laat staan eentje die zoveel planning vereist als deze. De stand van de maan. Helderheid van het weer. Paniek bij het zien van wolkvorming. De weg weten buiten de stad. Een tourguide kan je helpen! Weet de weg. Kent de beste plekjes. Schrikt niet van wolken, maar weet wanneer ze weer wegtrekken. En hebben als extra superkracht het vermogen een soort van onzichtbaar te kunnen zijn. Alsof jullie toch helemaal alleen zijn. En daarbij, er moet toch iemand het aanzoek vastleggen in een foto.

Suit up!

We raden je wel aan je smoking achterwege te laten en charmant gehuld te gaan in je beste…skipak. Of in ieder geval iets anders warms. Doe je dit niet dan mompel je waarschijnlijk blauwbekkend een onverstaanbaar aanzoek uit. Op het moment dat het Noorderlicht op haar mooist is. Waarop je lief antwoord: ‘Wat zei schat?’
Dus draag laagjes. Dikke fleecetruien. Sexy thermo ondergoed. Zorg voor een thermofles met warme chocolademelk.

Geen geluk, geen paniek

Je kunt nog zo je best doen om het geluk naar je hand proberen te zetten. Alle risico’s te elimineren. Er blijft altijd een kans bestaan dat het Noorderlicht zich niet laat zien. Vaak bieden touroperators tegen korting of gratis een tweede kans aan.

Als je dan eindelijk onder het Noorderlicht neerknielt. De hand van je grote liefde pakt en vraagt om jullie liefde te verzegelen met een ring. Hoe magisch zou dat zijn…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top