BRUIDSKAPSEL ALERT: MOST WANTED HAIR ANNO 2019.

DID YOU SAY YES TO THE DRESS!? En de trouwlocatie, het bruidsboeket, de datum, de fotograaf, de tafelschikking, het menu… en de… en de… en de… tegen alles eigenlijk?! Dan is het eindelijk tijd om na te denken over de styling van je bruidskapsel. Ga je voor een perfect gekapt friseur of kies je juist voor een nonchalante look? Verfraaien we onze coup met accessoires, steken we het op of dragen we een sluier?
Nu we op het randje staan om 2018 uit te knallen, lichten wij alvast een tipje van dié sluier op en geven een glimp van de prachtigste bruidskapseltrends voor 2019.

1. Meghan Markles ‘messy’ bun

Meghan Markle wandelde naar het altaar om Prins Harry te trouwen met haar haar naar achteren gedragen in een nonchalante ‘rommelige’ knot. Oftewel, de ‘messy’ bun. Nadat de big royal wedding op elke tv ter wereld te zien was. We massaal hebben gekeken. Werden bruidskappers overspoeld door aankomende bruidjes met verzoeken tot een identieke creatie. Het is namelijk een natuurlijke look die past bij iedere stijl.
Al suggereert het woord ‘messy’ dat de creatie binnen een handomdraai op je hoofd pronkt, toch is het wel iets meeromvattend. Het is namelijk messy op een gecontroleerde manier. Om te voorkomen dat het na een paar uur geen echte mess zou worden.

2. Bruidsvlechten in alle soorten en maten

Na wat behind the scenes insights schijnt het dat bruidsvlechten hoogtij gaat vieren in bruidsmodeland van 2019. Romantisch, klassiek, ontspannen of bohemien, er is een vlecht voor iedereen en iedere stijl. Van losse, romantische vlechten tot strakke visgraatvlechten, de vlecht maakt een statement op de hoofden van de hedendaagse bruiden.

3. Een bruidskapsel met een koninklijke tiara

Heb je Alberto Axu’s nieuwe collectie al gecheckt?! Doen, doen, doen! Voor degenen die dromen over een eigen royal wedding: we hebben de perfecte match gevonden tussen trouwjurk en coupe. De Prinses collectie wordt namelijk helemaal afgemaakt door een koninklijk randje aan je bruidskapsel aan te brengen met een goed geplaatste tiara of een sprankelende haarspeld.


4. Bloemenkronen terug op de agenda

Weelderige krullen en klassieke make-up kwamen nog mooier uit toen de modellen de modegoeroes betoverde met hun bebloemde bruidscoupe. Tijdens de Bridal Week in Barcelona waar de trends voor 2019 werden aangekondigd werd een ding duidelijk: bloemenkronen staan weer op de agenda. Groter dan ooit tevoren!
Laat jouw bruiloft in volle bloei staan met een oversized bloemenkroon of juist een bescheiden bloesem verwerkt in je bruidskapsel.


5. Steel de show met een paardenstraat

Hoewel het chic, ingetogen en klassiek oogt, kan een volumineuze, gestructureerde paardenstaart nog steeds voor behoorlijk wat opschudding veroorzaken.
Een paardenstaart is elegant en verfijnd, tevens maak je er een groot statement mee. Het is perfect om als avondlook te dragen omdat het leuk, sexy en zelfverzekerd is. Je kunt de hele nacht dansen zonder je zorgen te maken over je haar!

6. Natuurlijk los bruidshaar

Vind jij jezelf het allermooist met los haar dan is dit dé trend waarbij je lekker jezelf kunt zijn. Niet iedereen houdt van een coupe die perfect gestyled en helemaal af lijkt. Velen kiezen juist voor simplistische tinten voor hun perfecte big day. Een trend die gemakkelijk is door te voeren in een nonchalant en natuurlijke ogend bruidskapsel. Met een kleine golf of lichte krul zorg je ervoor dat je gezicht nog mooier uitkomt.

7. De make-over van de half-up

De opgestoken coupe gaat niet over een nacht ijs. Al eeuwenlang is het een enorm populair bruidskapsel. Door de jaren heen is dit fenomeen vele malen door ontwikkeld. Ben jij ook nog altijd groot fan van een opgestoken wedding hairdo?! Dan brengt deze trend ongetwijfeld een lach op je lippen. Naast dat jij je haar volumineus halfhoog kunt laten opsteken, kun je ook kiezen om slechts de lagen die de contouren van je gezicht subtiel accentueren vast te zetten.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top