Als bruid de hysterie nabij?! 8 tekenen dat jij verandert in BRIDEZILLA.

De lang verwachte vraag is gesteld, met tranen van geluk met ‘I do’ beantwoord en dé ring trotser dan ooit in ieders gezicht gedrukt. Hier heb je altijd al over gedroomd en ein-de-lijk komt jouw sprookje uit. Je weet precies wat je wilt, hoe het moet en hoe het geregeld gaat worden. Jij hebt de touwtjes in handen, alleen maar jij, alleen jij. Wie zich ermee bemoeid … MEET BRIDZILLA!e

Het is een van de meest geromantiseerde taken ooit; het plannen van je bruiloft. In de praktijk kan het stressvol, frustrerend en vermoeiend zijn. Je wilt namelijk dat alles perfect is op je grote dag en meestal heeft de bruid de touwtjes in handen. Maar als dat betekent dat jij onderhand je derde ceremoniemeester al verslijt, de verkoopster van de bruidsmodezaak aan het huilen hebt gemaakt en je 6-jarige bloemenmeisje uitscheldt, dan is de transformatie in werking gezet. Wij hebben 8 symptomen op een rijtje gezet. Herken jij jezelf net iets te vaak? Dan heb jij misschien wel last van het Bridezilla-virus!

Overload aan weddingspam

Of het nou via Social Media of face to face is, je hebt het alleen nog maar over dé bruiloft. Elke poging van je vrienden om een ander onderwerp aan te snijden wordt zonder blikken of blozen gepareerd. Je bent blind geworden voor de rollende ogen en doof voor het gezucht en gesteun die je als reactie op jouw eeuwige trouwpraat krijgt.

Cocktail van verschillende diëten

Je wilt als de perfecte bruid richting het altaar paraderen en bij iedereen een WOW-effect teweegbrengen. De pérfecte bruid heeft het pérfecte lichaam en om dit op korte termijn te verkrijgen worden verschillende diëten gemixt. Uiteindelijk resulteert dit in een koolhydraten-, eiwit- en vetarm dieet. Je knabbelt enkel nog op slablaatjes en moet onderhand al naar de kinderafdeling om passende bruidskleding te shoppen.

Schaamteloze eetbuien

Dit klinkt tegenstrijdig met het bovenste symptoom, maar veelvoorkomend met streng diëten zijn heftige eetbuien. Hoe strenger je dieet, des de heftiger de buien kunnen zijn. Voor je het weet word je de bakkerij uitgezet omdat jij met bruidstaart proeven het hele assortiment aan lekkernijen in je mond propte.

Ongecontroleerde woedeaanvallen

Eerst waren het alleen nog maar bruiloft zaken die de tranen rijkelijk lieten vloeien. Nu de datum steeds meer in zicht komt word jij al woedend als je eitje 10 seconden te lang kookt. Begin je hysterisch te janken toen die fietser voor je zijn hand niet uitstak bij het afslaan. En ontplof je al als een van je vriendinnen te vals meezingt met de muziek.

Onophoudelijke ruzies

Je maakt ruzie met je verloofde, je ouders, schoonouders, vrienden, getuigen, bruidsmeisjes, de ceremoniemeester. Je bekvecht met de cateraar, de bloemist, de bruidskleding verkoopster, de bakker, de fotograaf, de trouwambtenaar, de drukkerij. Je maakt zelfs het 6-jarige bloemenmeisje en 5-jarige ringdrager aan het huilen. Niemand is veilig.

De spoorloze verloofde

Je hebt het niet eens in de gaten, maar je aanstaande zit al minstens 3 weken ondergedoken bij een van zijn beste vrienden. Als een soort Terminator wilde je hem te lijf gaan nadat hij per ongeluk het nog openstaande tabblad met dé jurk op de laptop zag staan. Bijna bezweken aan de zoveelste Bridezilla-attack ontvluchtte hij het huis.

Overspannen bruidsmeisjes

Het takenpakket dat jij je bruidsmeisjes hebt meegegeven wordt steeds langer en langer en begint op een fulltime job te lijken. Als een dictator zie jij erop toe dat jouw regels worden opgevolgd. Met wallen tot aan de knieën, chronisch slaapgebrek en spontane huilbuien lijkt het alsof je bruidsmeisjes regelrecht van een scene van The Walking Death komen wandelen.

De ‘ik wil het klein houden’ leugen

‘Ik wil alleen onze beste vrienden erbij hebben’, ‘ik wil een simpele jurk’, ‘een kleine trouwlocatie’, ‘een echte fotograaf is niet nodig’, ‘ik bak zelf de taart wel’, ‘blablabla’! Ondertussen heb je al een gastlijst van 400 man. Heb je een optie op de ultieme prinsessenjurk met 10 meter lange sleep, waarin je straks stralend rondloopt op het landgoed van een van Nederlands fraaiste kastelen. Zijn er 3 fotografen en een filmmaker aangenomen. Wordt de taart in London gemaakt waar alle royals hun taarten ook laten creëren. En kondig jij een van de grootste bruiloften van dit decennia aan.

‘As long as everything is exactly the way I want. I’m totally flexible!’

De leeglopende bankrekening van de (schoon)ouders

De bruiloft die je voor ogen hebt kost handen vol geld. Het budget is al lang en breed overschreden en de bankrekening van jou en je aanstaande maandengeleden al geplunderd. Er zit niks anders op dan dat de spaarcenten van je ouders en schoonouders ook moeten worden aangebroken. Zuurverdiend geld dat bestemd was voor die droomcamper om de dagen als gepensioneerden straks mee te vullen wordt met pijn in het hart overhandigd aan de bruid. De bruid die ‘nee’ als antwoord niet tolereert.

Bride(zilla’)s to be… doe jezelf en alle anderen een plezier: RELAX en geniet van de tijd die zo mooi hoort te zijn. Je doet het (waarschijnlijk) maar één keer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top