ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS… TROUWEN! De 15 beste kerst huwelijksaanzoeken

Wie is er klaar voor wat zoetsappig kerstgezwijmel? Is het misschien het aanstekelijke kerstgevoel. Of misschien het romantische straatbeeld wanneer je op koude dagen door de verlichte straten wandelt. Misschien is het ’t warme rozige gevoel in je buik wanneer de eerste slok glühwein door je lichaam glijdt. Of is het de stemming wanneer je hand in hand de 8e kerstfilm achtereen kijkt. Wat het ook is, je hebt de ware gevonden. Is kerst dan niet het ultieme moment om dé vraag te stellen?! Go for it…

De statistieken spreken voor zich: December is verlovingsmaand! Het is de meest populaire maand om ten huwelijk gevraagd te worden. Waarbij kerstavond met stip op nummer 1 staat. 1e kerstdag een tweede plek heeft en nieuwjaarsdag derde. De setting is prachtig, de sfeer romantisch en het moment sprookjesachtig. Maar hoe ga je het aanpakken? Laat ons je helpen je huwelijksaanzoek perfect te laten zijn. We geven je 15 ideeën.

1. Als extra versiering in de boom

Laat je lief de ring vinden die je subtiel in de boom hebt gehangen. Voordat ze een woord kan uitbrengen zit jij al op een knie. Of laat de boom de vraag stellen door er slingers met de tekst ‘wil je met me trouwen?’ in op te hangen. Wat dacht je van een zelfgemaakte of customized kerstbal met dé vraag?

2. Het laatste cadeau onder de boom

De stapel cadeaus onder de boom wordt steeds groter. Hoe dichter kerst bij komt hoe nieuwsgieriger je wederhelft wordt. Dan is het eindelijk zo ver. Opgewonden en vol spanning opent je aanstaande alle pakjes. Waarvan de allerlaatste, het kleine schattige doosje, alle verwachtingen overtreft…

3. De meest spraakmakende kerstverlichting

De donkere en koude kerstavonden lenen zich voor romantische en sfeervolle kerstverlichting. De lichtjes doen het niet alleen goed in de boom of in het rondom het huis. Ze kunnen je helpen bij een sprookjesachtig huwelijksaanzoek. Schrijf thuis of buiten met kerstverlichting of waxinelichtjes je aanzoek uit. Hebben we eindelijk weer eens een witte kerst dit jaar, doe het dan buiten in de sneeuw. WOW!


4. Een memorabele wandeling door het bos

Wandelen met kerst. Gezellig met je gezin, romantisch met zijn tweeën of traditiegetrouw met de hele familie. De een doet het om de kers calorieën te verbranden. De ander om een frisse neus te halen. Laat je grote liefde na een flinke wandeling de ring vinden. Knielt neer en stelt de mooiste vraag die er bestaat. Wil je met me…

5. Glijdend op een knie over de schaatsbaan

Glijd op een knie terwijl je je lief mee hebt genomen tijdens een romantisch schaatspartijtje. Het zou geweldig zijn als dit zou kunnen op een afgelegen beekje waar je slechts met z’n tweeën bent. Als er na nachten van strenge vorst er met kerst eindelijk geschaatst kan worden op natuurijs. Kan dat niet, dan zijn er in veel steden en dorpen gezellige schaatsbanen aangelegd. Neem je partner mee op een gezellige kerstdate met een diamanten randje.

6. Een ring op kerstochtend

Een kerstontbijt is een intieme manier om je aanstaande ten huwelijk te vragen. Je wordt lekker loom en nog nagenietend wakker na een heerlijke kerstavond. Je laat je grote liefde nog even liggen terwijl je zelf een smakelijk kerstontbijt voorbereidt. Een aanzoek terwijl jullie beiden gehuld in pyjama zijn. Het is simpel, het is privé, het is super romantisch.

7. Romantiek in de sneeuw

Oke, dit is nogal moeilijk plannen in Nederland. De kans op sneeuw met kerst is minuscuul. Dus pin je hier niet op vast. Zie het als de kers(t) op de taart van een van deze andere voorbeelden die hier worden gegeven. Tijdens je kerstwandeling in de sneeuw bijvoorbeeld. Wandelend over de kerstmarkt terwijl de vlokjes neerdwarrelen. Of schaatsend in een waar winterwonderland.

8. Bij de open haard op kerstavond

Heb je een open haard? Dan kan je eigen woonkamer het decor zijn voor een geweldig huwelijksaanzoek. Sla een kleedje uit. Leg er als een soort van binnen picknick allerlei lekkernijen neer. Steek kaarsen aan. Zorg voor heerlijke wijn en een sprankelende ring.

9. They call it puppy love

Dieren doen het altijd bij een huwelijksaanzoek. Jonge dieren helemaal. Geef je een pup cadeau? Of een ring? Of wat dacht je van een combinatie. Zie je het voor je, de kleine pluizenbol met de ring aan zijn halsband. ‘Nee’ zeggen is geen optie meer.


10. Struinend over de kerstmarkt

Struinen jullie ieder jaar weer een andere kerstmarkt af? Is het onderhand al de rode draad door jullie relatie geworden? Geef jullie traditie dit jaar een nieuwe dimensie door een aanzoek te doen. Opgewarmd door glühwein. Kerstmuziek op de achtergrond. Omgeven door alleen maar blij mensen. Een perfect plaatje.

11. Stel de vraag in een sfeervol restaurant

Heb je met kerst jullie favoriete restaurant al besproken? Door alle versieringen ziet het er natuurlijk nog sfeervoller uit dan normaal. Het is romantiek ten top en het enige wat je nog te doen staat is: moed verzamelen, op een knie neerhurken en de vraag stellen.

12. De perfecte wintersport setting

Men neme sneeuw, de prachtigste kerstversieringen, koude temperaturen en knetterende open haarden om bij op te warmen. Adembenemende uitzichten op bossen, bergen en idyllische dorpjes. Jij op een knie is wat het plaatje helemaal compleet maakt.

13. Een kerstfilmachtige blokhut

Verras je partner met een nachtje weg. Vooral overnachtingen in een mooie houten blokhut zorgen voor de perfecte kerstsfeer. Een knapperende open haard. Dierenvel op de grond. Sprankelende kerstversiering. Muziek op de achtergrond. Een setting die filmwaardig is te noemen en dé vraag niet mag ontbreken.

14. All you need is love

Ben je gezegend met een portie lef? Durf je met gezicht op tv? Zorg er dan voor dat je in de uitzending van dokter Love komt die op kerstavond wordt uitgezonden. Het programma waar heel wat tranen vloeien en ‘I-do’s’ worden uitgesproken. Lukt het niet om in de uitzending te komen? Check dan even waar de ‘All you need is love’-caravan overal komt en misschien komt je huwelijksaanzoek kerstavond wel op tv.

15. De onvergetelijke advent kalender

Het maakt niet uit hoe oud je bent, adventskalenders helpen altijd om de spanning op te bouwen tot kerst. Iedere dag een chocolaatje of verassing dichter bij kerst. Zorg ervoor dat je wederhelft het openen van het laatste vakje nooit meer vergeet…een ring!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Leave a Replay

Scroll naar top